Vad betyder kattens läten?

Katter kommunicerar med varandra och med människor på olika sätt. Att lära sig kommunicera med sin katt och förstå vad olika läten, kurr, strykningar, morrningar och svansposition egentligen betyder kan vara både intressant, lärorikt och en förutsättning för att du och ditt husdjur ska må bra. Olika typer av jamningar kan betyda olika saker, samma sak gäller när din katt spinner. Det vanligaste är att katten spinner när den mår bra och känner sig trygg men det kan även betyda att den vill vara ifred. Det är därför viktigt att du förstår vad katten vill förmedla. 

Övning ger färdighet och som kattägare kan du ofta läsa av många läten och kroppsspråk hos din katt. Men det finns säkerligen tillfällen när du misstolkar kattens signaler vilket kan ge uttryck i bett eller rivsår. Speciellt om kattens signaler ignorerats eller misstolkats flera gånger på rad. 

Ett bra tips för att lära sig att kommunicera med sin katt är att läsa på och ta del av tips från experter som arbetar med att analysera katters beteenden. Idag finns det många bra böcker i ämnet med tips och trix på hur du kan förstå och förbättra kommunikationen mellan dig och din katt. Hos Adlibris hittar du mängder av böcker om katter till bra priser. Det finns dessutom ofta förmånliga rabattkoder och erbjudanden på böcker att ta del av, så kika gärna efter aktuella rabatter hos Adlibris innan du lägger din beställning.