Så badar du din katt

Tror det eller ej, men även katter behöver sitt bad. De flesta kanske tror att det är rent omöjligt att bada en katt men gör du det rätt så går det smidigt. Även om katter är i allmänhet rena djur så kan det ibland komma in i saker som gör det svårare för katten att tvätta (slicka) av det, till exempel bil fett. Därav är anledningen till ett bad nödvändigt. Många tror att katter hatar vatten men det är snarare tvärtom, katter älskar det och kan faktiskt njuta av ett trevligt dopp i badkaret.

Innan du slår på kranen och lägger in katten i vasken bör du ha alla nödvändigheter redo. När din katt är i handfatet eller badkaret, kommer du inte vill lämna rummet, för om du gör det, kan jag nästan garantera att din fyrbenta vän kommer att vara borta när du kommer tillbaka.

Dessa produkter behöver du för ett kattbad. Kattvänligt  schampo handdukar, borste, en behållare för att skölja Gummimatta att placera i diskhon eller badkaret så att kissen inte halkar. Har du en familjemedlem i närheten kan det vara bra att hen hjälper dig under badaktiviteten.

Blöt ner kattens päls lite försiktigt (undvik ansiktet). Efter att pälsen är våt ska du försiktigt hälla lite schampo på kroppen och därefter gnugga in schampot i pälsen. När du har tvättat  hela kroppen är det dags att skölja. Det är mycket viktigt att du inte lämnar tvål kvar på kroppen eftersom att det kan irritera kattens hud när pälsen börja torka. Han kan också slicka bort en del av den överblivna tvålen, vilket inte är bra eftersom det kan orsaka magbesvär, beroende på hur mycket han faktiskt äter. Använd bara en blöt trasa utan tvål när du ska torka ansiktet.